ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Για να γίνει κατανοητή η επέτειος του Πολυτεχνείου που πλησιάζει διαβάσαμε το παραμύθι "Ντενεκεδούπολη" της Ευγενίας Φακίνου.



 Φτιάξαμε και τις φιγούρες απο τα τενεκεδάκια για να παίζουμε κι εμείς το παραμύθι στο κουκλοθέατρό μας.



   Στη Ντενεκεδούπολη εντύπωση ,κακή βέβαια ,μας έκανε ο Λαδένιος ,ο μεγάλος τενεκές του λαδιού, που έγινε αρχηγός χωρίς όμως κανείς να τον διαλέξει. Τυραννούσε τους πάντες με τις απαιτήσεις του και κανείς δεν ήταν ευτυχισμένος.
   Ο Λαδένιος λοιπόν δεν άρεσε σε κανέναν .Έγινε από μόνος του αρχηγός επειδή ήταν μεγάλος και δυνατός.
   Αυτό μας έβαλε αλήθεια σε σκέψεις.

 Πως θα πρέπει να είναι ένας καλός αρχηγός;


Επειδή είμαστε πανέξυπνοι σκεφτήκαμε ότι "ένας καλός αρχηγός νοιάζεται για τους άλλους, τους φροντίζει και τους προστατεύει.
Τους φτιάχνει σχολεία , πάρκα αλλά και πισίνες για να κολυμπάνε!!!"
   
Ποιος πρέπει να γίνεται αρχηγός ;Και πώς τον διαλέγουμε τελικά τον αρχηγό μας;


"Αρχηγός πρέπει να γίνεται αυτός που τον θέλουν οι πολλοί .Όχι από μόνος του" όπως σοφά είπαμε εμείς οι πανέξυπνοι που λέγαμε.
  Η Αφροδίτη μας βοήθησε πολύ αφού μας είπε ότι για να διαλέξουν τον αρχηγό τους οι μεγάλοι κάνουν εκλογές. Γράφουν σε χαρτάκια το όνομα του αρχηγού και μετά μετράνε ποιος μάζεψε τα περισσότερα χαρτάκια .Αυτός κερδίζει και γίνεται αρχηγός!!!

Να λοιπόν μια ωραία ιδέα!!! Να κάνουμε κι εμείς εκλογές στην τάξη μας και να διαλέξουμε τον αρχηγό μας.Όχι ότι στ' αλήθεια χρειαζόμαστε αρχηγό .Απλά για να δούμε τη διαδικασία!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου