ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΑΚΙ

Για να νιώσουμε λίγο καλύτερα τις πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο διαβάσαμε την ιστορία του Τσέστερ , του μικρού ρακούν που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και να αποχωριστεί τη μαμά του. 
                  
                    ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΑΚΙ


                   

 Ο Τσέστερ το μικρό Ρακούν, στάθηκε στην άκρη του δάσους και έκλαιγε... "Δεν θέλω να πάω σχολείο αύριο", είπε στην μαμά του. Θέλω να μείνω σπίτι μαζί σου...και να παίζω με τους φίλους μου... και να παίζω με τα παιχνίδια μου... να διαβάζω τα βιβλία μου... να κάνω λίγο κούνια στην ωραία μου κούνια στο δέντρο. Σε παρακαλώ να μείνω σπίτι μαζί σου;;;"

Η μαμά του πήρε τον Τσέστερ από το χέρι, πλησίασε την μουσούδα της στο αυτί του και του ψιθύρισε γλυκά : "Μερικές φορές όλοι πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε, ακόμα και αν μας φαίνονται παράξενα, και λίγο τρομακτικά στην αρχή αλλά θα δείς, θα σου αρέσει πολύ το σχολείο όταν αρχίσεις....θα κάνεις καινούριους φίλους... θα παίξεις με καινούρια παιχνίδια...θα διαβάσεις καινούρια βιβλία... και θα κάνεις κούνια σε μια άλλη καινούρια. Εξάλλου ξέρω ένα φανταστικό μυστικό που θα σε κάνει τις νύχτες στο σχολείο να νιώθεις το ίδιο ζεστά και όμορφα, όπως και τα πρωινά που είσαι εδώ στο σπίτι μαζί μου". 
 Ο Τσέστερ σκούπισε τα δάκρυά του και ρώτησε με ενδιαφέρον. "Ένα μυστικό;Τι είδους μυστικό;"  "Αααα είναι πάρα πολύ παλιό μυστικό. Μου το είπε και μένα η μαμά μου και εκείνης της το είπε η δικιά της μαμά. Λέγεται “το μαγικό φιλάκι”!!" "Το μαγικό φιλάκι; Τι είναι αυτό;" ρώτησε ο μικρούλης Τσέστερ. Κι έπιασε το αριστερό χεράκι του Τσέστερ και άνοιξε ένα ένα τα μικρά του δακτυλάκια σαν βεντάλια. Έσκυψε και φίλησε τον Τσέστερ ακριβώς στη μέση της μικρής του παλάμης. 
Ο Τσέστερ ένιωσε το φιλί της μαμάς του να περνάει μέσα από την παλάμη του, ν 'ανεβαίνει γρήγορα στο χέρι του και να σκαρφαλώνει το μπράτσο και να τρυπώνει κατευθείαν στην καρδούλα του! Μια παράξενη, γλυκιά ζεστασιά απλώθηκε ακόμη στην μαύρη μεταξένια του μουσούδα...Η μαμά χαμογέλασε.

"Τώρα, αν κάποια στιγμή χρειάζεσαι λίγη σπιτική αγάπη, ακούμπα το χεράκι σου στο μαγουλό σου και σκέψου : η μαμά σ 'αγαπάει!!! ... και αμέσως αυτό εδώ το φιλάκι θα κολλήσει στο μαγουλάκι σου και θα σε γεμίσει με ζεστές σκέψεις". 
 Μετά του έκλεισε προσεκτικά τα δακτυλάκια γύρω από το φιλάκι. "Και τώρα πρόσεχε μην το χάσεις!" τον πείραξε....αλλά μην ανησυχείς, όταν ανοίξεις τα δάκτυλά σου ή πλύνεις τα χεράκια σου, σου υπόσχομαι ότι το φιλάκι θα μείνει εκεί, ακριβώς στη θέση του, δεν θα φύγει!". 
 Ο Τσέστερ το αγαπούσε το μαγικό φιλάκι στην παλάμη! Τώρα ήξερε πως η αγάπη της μαμάς του θα βρισκόταν κοντά του όπου κι αν πήγαινε, ακόμα και στο σχολείο. Εκείνο το βράδυ ο Τσέστερ στάθηκε για λίγο έξω από το σχολείο του. Φαινόταν σκεφτικός.     
  Ξαφνικά γύρισε στην μαμά του και της χαμογέλασε. "Δώσε το χέρι σου" της είπε. Και πήρε το χέρι της μαμάς του μέσα στο δικό του, άνοιξε σιγά σιγά τα μεγάλα τόσο γνώριμα δάκτυλά της μαμάς του ένα ένα σαν βεντάλια. Έσκυψε και φίλησε το απαλό της χέρι στη μέση ακριβώς της παλάμης. "Τώρα έχεις και συ ένα μαγιό φιλάκι", της είπε και με ένα τρυφερό αντίο κι ένα "Σ'αγαπώ" γύρισε και ξεμάκρυνε χοροπηδώντας πάνω στα κλαδιά των δέντρων.

  Η μαμά του έβλεπε τον Τσέστερ να απομακρύνεται τρέχοντας προς την άκρη του κλαδιού και μετά να μπαίνει στο σχολείο. Και μόλις η κουκουβάγια σφύριξε το σύνθημα για την αρχή της σχολικής χρονιάς, η μαμά ακούμπησε το αριστερό της χέρι στο μάγουλό της και χαμογέλασε.Η ζεστασιά από το φιλί του Τσέστερ γέμισε την καρδιά της με μαγικά λογάκια :"Ο Τσέστερ σ 'αγαπάει!!!"


 Το παραμύθι υπάρχει στα αγγλικά και εδώ:


Πραγματικά γοητευτήκαμε από την ιστορία του Τσέστερ κι αφού ζωγραφίσαμε κι εμείς το χεράκι μας και το γεμίσαμε με μαγικά φιλάκια...





 φτιάξαμε τον Τσέστερ όπως εμείς θέλαμε για να τον πάρουμε στο σπίτι μαζί μας.


 

Φτιάξαμε κι άλλες φιγούρες από τους συμμαθητές του Τσέστερ, τα ζωάκια του δάσους αλλά και την κουκουβάγια τη δασκάλα του και παίξαμε κουκλοθέατρο!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου